afp 32za8lx 01
afp 32za8lx 01

Afganistan’ın doğusunda bombalı saldırı: 6 yaralı

Afganistan polisi ülkenin doğusundaki Celalabad kentinde bir döviz çarşısı yakınında meydana gelen patlamada en az altı kişinin yaralandığını söyledi.

Nangarhar vilayeti Polis Sözcüsü Kureyşi Badlon, patlamanın 13:45 sıralarında meydana geldiğini söyledi. Patlamaya neyin neden olduğu ise henüz belli değil.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre Polis Sözcüsü, günün erken saatlerinde, Afganistan’ın kuzeyinde bir petrol şirketine ait otobüste yedi çalışanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Mezar-ı Şerif’teki Belh polis karakolundan sözcü Asif Veziri, “Bomba yol kenarına park etmiş bir araca yerleştirildi. Otobüsün gelmesiyle birlikte patlatıldı” ifadelerini kullandı.

Taliban’ın geçtiğimiz yıl Ağustos ayında iktidara gelmesinden bu yana ülke genelinde güvenlik durumunun iyileştiği iddiasına rağmen, Afganistan hâlâ, birçoğunun sorumluluğunu DAEŞ-Horasan örgütünün üstlendiği onlarca patlama ve saldırıya tanık oluyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …