afganistan imkanlarimiz nispetince turkiye deki kardeslerimize yardim edecegiz 01
afganistan imkanlarimiz nispetince turkiye deki kardeslerimize yardim edecegiz 01

Afganistan: İmkanlarımız nispetince Türkiye’deki kardeşlerimize yardım edeceğiz

Afganistan’daki İslam Emirliği yönetiminin Dışişleri Bakanı Emir Han Muttaki, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile deprem sebebiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Afganistan’daki İslam Emirliği yönetiminin Dışişleri Bakanı Emir Han Muttaki, Türkiye’de yaşanan depremin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu ile telefonda görüşen Muttaki, depremde yaşanan kayıplar sebebiyle Türk hükümetine ve halkına taziyelerini iletti. Muttaki, Afganistan’ın “kardeş Türk halkına kendi imkanları nispetince yardım edeceğini” belirterek “Türkiye talep ettiği takdirde arama kurtarma ve acil tıbbi müdahale birimlerini bölgeye gönderebileceklerini” sözlerine ekledi.
Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki, Ankara’daki Afganistan Büyükelçiliğinin deprem bölgesine yardım için bir ekip gönderdiğini de dile getirdi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, mevkidaşı Muttaki’ye teşekkür ederken, Afganların ve Türklerin tarih boyunca iş birliği içerisinde olan halklar olduğunu vurgulayarak, “yardım ihtiyacı doğması halinde Afgan kardeşlerine davette bulunacaklarını” söyledi.
Afganistan’daki İslam Emirliği yönetimi, depremin ardından Türkiye’deki depremzedelere yaklaşık 2.1 milyon Türk lirası değerinde insani yardımda bulunmuştu.
Kaynak: Mepa News

İlginizi Çekebilir

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …