abd nin yeni dusmani irak ve afganistan daki gibi degil 02
abd nin yeni dusmani irak ve afganistan daki gibi degil 02

ABD’nin yeni düşmanı Irak ve Afganistan’daki gibi değil

 

37. Deniz Tugayı’nın tabur komutanı 28 yaşındaki Oleksandr New York Times’a verdiği röportajda Rusya ile savaşın başlarında ağır kayıplar vererek acımasız bir giriş yaptıklarını kabul etti.

Oleksandr, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki eğitmenleriyle sık sık tartıştığını söyledi ve Afganistan ve Irak’ta savaştılar ve oradaki düşman Ruslar gibi değil” dedi.

Ancak Ukraynalı yetkililer, deneyimli askerlerin cephe hattı boyunca çok az olması nedeniyle onları geri çekmeyi göze alamayacakları için asker yetiştirmekten başka seçeneklerinin olmadığını söyledi.

 

NATO askerleri Ukrayna ordusuna ağır kayıplar verdirdi

Ön cephedeki askerler, komutanları acemi askerleri savaşa itmekle ve karşı taarruza öncülük etmek için denenmemiş birimleri kullanmakla suçladı.

Ayrıca, çeşitli NATO ülkelerinde birkaç haftalık temel eğitimin yetersizliğini eleştirdi ve bazı batılı araçların görev için uygun olmadığından şikayet etti.

Komutanların çoğu, son 16 aylık çatışmalar sırasında kendi birimleri de dahil olmak üzere birimlerin zaman zaman yok edildiğini gördüklerini söyledi. Tabur komutanı Oleksandr, geçen yıl Herson’daki karşı saldırı sırasında kayıpların o kadar yüksek olduğunu ve birlik üyelerini üç kez değiştirmek zorunda kaldığını söyledi.

Ukrayna’nın NATO standartlarına göre eğitilmiş ve donatılmış yeni tugayları, diğer birçok Ukrayna biriminden farklı bir görünüme sahiptir. Afganistan ve Irak’ta çok sık görülen araçların çöl kahverengisini Ukrayna’nın yemyeşil kırsalında daha iyi korunmak için koyu yeşile çeviriyorlar.

  

ABD Rus ordusunun potansiyel gücünü hafife aldı ve Irak ve Afganistan’ın coğrafi konumunun Ukrayna ile aynı sonuçlar veremeyeceğini geç kavradı. Yıllardır kendisini tehdit eden örgütlerle artan bütçelerle ürettiği ağır silahlar ile savaştı. Bu savaş taktikleri Ukrayna cephesinde kaybolmuş gibi gözüküyor. 

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Kabe imamı cuma namazını kıldırırken fenalaştı!
Sonraki PKK’dan Peşmergeye saldırı!