abd den turkiye sinirinda ypg teroristlerine askeri egitim 01
abd den turkiye sinirinda ypg teroristlerine askeri egitim 01

ABD’den, petrolünü çaldığı Suriye’ye milyonlarca dolarlık ek yardım!

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin petrolünü gasp ettiği Suriye için ilave 920 milyon dolarlık insani yardım sağlayacağı iddia edildi.

Söz konusu yardımın dün sona eren 7’inci Brüksel Konferansı çerçevesinde yapıldığı belirtilen açıklamada, bununla beraber ABD’nin Suriye ve bölgeye bu yıl sağladığı yardımın 1,1 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada ABD’nin Suriye’de iç savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 16,9 milyar dolar yardım sağladığı iddia edilirken, ABD’nin bugüne kadar kaçırdığı Suriye petrolünün kaç milyar dolar değerinde olduğu bilinmiyor. 

Suriye’de beslediği YPG’li teröristlere DEAŞ’a karşı savaştıkları bahanesiyle silah, mühimmat, barınma ve yaşam malzemesi gibi destekleri alenen yapan ABD, yine bu bahane ile bölgedeki büyük petrol yataklarını da kontrol altında tutuyor.

YPG’li teröristler bölgede adeta ABD gözetiminde petrol üretimi yapıyor. Günlük üretilen 80 bin varil petrolün 60 bin varilini kaçırdığı haberleri ile gündeme gelen ABD, Suriye halkına olan bağlılığının süreceği gibi bir açıklama da yaptı.

Avrupa Birliği (AB) de, Suriye’nin geleceğine destek konulu 7’nci Brüksel Konferansı’nda toplam 9,6 milyar avro hibe ve kredinin taahhüt edildiğini duyurmuştu. 

Öncesi Cudi, Gabar ve sırada Kato Dağı var; Gabar’ın 5 katı rezerv
Sonraki İskeçe’de bir Fransız, camideki Kur’an-ı Kerimlere saldırdı