58882
58882

ABD’den kız okullarının açılmasını erteleyen Afganistan yönetimine yaptırım

Afganistan'da 6-12'nci sınıf kız okullarının açılmasının ertelenmesi sonrasında ABD'nin Afganistan yönetimiyle bazı görüşmeleri askıya alarak bir tür yaptırım kararı aldığı bildirildi.

Afganistan'da 6-12'nci sınıf kız okullarının açılmasının ertelenmesi sonrasında ABD'nin Afganistan yönetimiyle bazı görüşmeleri askıya alarak bir tür yaptırım kararı aldığı bildirildi.

Taliban yönetimine bağlı Eğitim Bakanlığı, 23 Mart tarihinde yaptığı açıklamada ülke genelinde tüm okulların eğitime başladığını duyurmuş ancak kız öğrencilerin gittiği ortaokul ve liselerin açılmasının şimdilik ertelendiği ifade edilmişti.

Kız öğrencilere yönelik okulların açılmasının ertelenmesinin ardından ABD'den Taliban yönetimini hedef alan yaptırım niteliğinde bir hamle geldi.

ABD, Katar'ın başkenti Doha'da Taliban yönetimiyle yürütülen ve aralarında ekonomi konularının da ele alındığı bir dizi görüşmeyi askıya aldığını duyurdu.

Görüşmelerin askıya alınması konusuyla ilgili olarak Taliban yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Afganistan Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında kızlara yönelik ortaokul ve liselerde kıyafetlerin İslami değerler ve Afgan gelenek ve kültürüne göre yeniden ele alınması gerektiği ifade edilmişti.

Bu değişikliklerden sonra okulların yeniden açılacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …