abd isvec ve finlandiya farkli zamanlarda natoya katilabilir 1677825620 4103
abd isvec ve finlandiya farkli zamanlarda natoya katilabilir 1677825620 4103

ABD’den İsveç ve Finlandiya için NATO’ya katılım açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, “Önemli olan Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılması. Bunun aynı anda olup olmaması önemli değil” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, NATO’nun genişleme süreciyle ilgili açıklamalar yaptı.

Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirby, “Önemli olan Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılması. Bunun aynı anda olup olmaması önemli değil” dedi. Kirby, iki ülkenin de “harika NATO müttefikleri” olacağını kaydetti.

İki ülke, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası NATO’ya üyelik başvurusunda bulunmuş ancak Türkiye, terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle İsveç ve Finlandiya’nın katılımını onaylamamıştı.

Türkiye, İsveç’teki Kur’an yakma provokasyonuna büyük tepki göstermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ocak ayında yaptığı açıklamada “Finlandiya’yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya’yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak. Ama Finlandiya’nın da aynı yanlışı yapmaması lazım” demişti.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …