abdden_israile_gazze_tavsiyesi_daha_kucuk_bombalarla_vurun_1699183050_1412

ABD’den alçak tavsiye: Küçük bombalarla vur!

Katliam sponsoru Amerika, soykırımcı İsrail’e tavsiyede bulunarak, “Gazze’yi ölçülü ve küçük bombalarla vurmasını” istedi. Gazze’de ölen Müslümanları önemsemeyen Biden yönetiminin, iç baskılarla baş etmekte zorlandığı için İsrail’e “Hamas’ı hedef alın, sivil zayiatı en aza indirin.” dediği öne sürüldü.

New York Times’ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD’li yetkililer Gazze Şeridi’ndeki sivil ölümleri azaltmak için İsrail’e atılacak adımları özel olarak özetlerken, hava saldırılarında “daha küçük bomba kullanma” tavsiyesinde bulundu.

Gazete, Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in İsrail ziyareti sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu’yla bir araya geldiğini hatırlatırken, Blinken’ın bu görüşmede, İsrail’in sivil ölümleri en aza indirmek için atabileceği ve atması gereken somut adımlar hakkında konuştuğunu aktardı.

Blinken, Ürdün’de Arap liderlerle yaptığı görüşmenin ardından aynı noktayı tekrarlamıştı.

Adlarının açıklanmaması kaydıyla New York Times’a konuşan ABD’li yetkililer, İsrailli mevkidaşlarına operasyonlarında daha ölçülü bir yaklaşım benimsemelerini tavsiye ettikleri bir dizi görüşme yapıldığını belirtirken, “İsrail’e, ‘Hamas liderlerini hedef alma’ yöntemlerini geliştirmesi, saldırılara başlamadan önce Hamas’ın komuta ve kontrol ağları hakkında daha fazla istihbarat toplaması, yeraltı tünel ağını yok etmek için ‘daha küçük bombalar’ kullanarak Gazze Şeridi’ndeki kayıpları azaltması tavsiye edildi” diye yazdı.

Ayrıca ABD’li yetkililerin İsrail yönetimine, kara kuvvetlerinin kendi silahlarını kullanarak sivil bölgeleri askeri bölgelerden ayırması gerektiğinin altının çizdiği de ifade edildi.

“SİVİL ZAYİATI EN AZA İNDİRİN”

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise, ABD ve İsrail’in, Gazze’ye ilişkin uzun vadeli planlarda görüş ayrılığı yaşadığını öne sürdü. Haberde, ABD ve İsrail kamuoyunda yönetimlerine karşı baskıların arttığı kaydedilerek, Biden yönetiminin, İsrail’i “sivil zayiatı en aza indirmeye ve Hamas liderlerini hedef alan daha fazla stratejik saldırı düzenlemeye zorladığı” kaydedildi.