07:56 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

ABD’deki Çin yeni yılı kutlamaları kana bulandı:10 ölü!

ABD’nin Los Angeles şehrinde Çinlilerin Ay takvimine göre yeni yıl kutlamalarından bir saat sonra yakındaki bir gece kulübünde silahlı saldırı düzenlendi. En az 10 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı açıklandı.
ABD’de Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrindeki Monterey Park’ta binlerce kişinin katıldığı Ay Takvimi Yeni Yılı kutlamalarının hemen ardından silahlı saldırı düzenlendi.
Beyaz bir erkeğin Çin Yeni Yılı’nın kutlandığı bölgede makineli tüfekle ateş açılması sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Kutlamalara gece kulübünde devam edenleri hedef aldı

Los Angeles şehir merkezine 13 km mesafedeki Monterey Park’ın yaklaşık 60 binlik nüfusunun büyük bölümünü Asya kökenli vatandaşlar oluşturuyor. Monterey Park’ta Çin Yeni Yılı için düzenlenen 2 günlük festivale, gün içinde on binlerce kişi katıldı. Saldırı yerel saatle yaklaşık 22.00’da festival alanının yakınlarında düzenlendi.
Görgü tanıkları, saldırganın elinde makineli tüfek olduğunu ve Garvey Bulvarı’ndaki bir dans kulübünü hedef aldığını aktardı.

İnsanlar bağrışarak kaçtı

The Los Angeles Times’a konuşan bölge sakinleri festival son bulduktan sonra düzenlenen saldırıdan insanların bağrışarak kaçtıklarını söyledi.

DİĞER GELİŞMELER