abd de gunluk 100 bin vaka gorulebilir 01
abd de gunluk 100 bin vaka gorulebilir 01

”ABD’de günlük 100 bin vaka görülebilir”

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Salgın Hastalıklar Direktörü Anthony Fauci, Amerikalılar tedbirlere uymazsa günde 100 bin yeni Covid-19 vakası görebileceklerini açıkladı.

Okulların ve iş yerlerinin yeniden açılması ile ilgili Senato’daki oturum öncesi konuşan Doktor Fauci, “Şu anda günde 40 bin yeni vakamız var. Eğer günde 100 bin vakaya çıkarsak bu beni şaşırtmaz. Bu sayının gerilememesi tehlikesi beni çok endişelendiriyor” dedi.

Fauci insanların kalabalık ortamlarda koronavirüs tedbirlerine uymadan sosyalleştiğini gösteren videolara atıfta bulunarak bu durumun tüm ülkeyi tehlikeye attığını savundu.

Doktor Fauci Senato’ya son rakamların çok rahatsız edici olduğunu ancak şu anda bir öngörüde bulunamayacağını söyledi.

ABD’de koronavirüs salgını görüldüğünden bu yana 2 milyon 600 binden fazla vaka tespit edildi. Yaklaşık 130 bin kişi ise Covid-19 sebebi ile hayatını kaybetti. Uzmanlar rakamların artmaya devam ettiği şu günlerde, uzun vadede salgının önüne geçilemeyeceği endişesi taşıyorlar.

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …