abd vatandaslari acilen ukrayna dan ayrilmali 01
abd vatandaslari acilen ukrayna dan ayrilmali 01

ABD vatandaşları acilen Ukrayna’dan ayrılmalı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Ukrayna’daki vatandaşlarını acilen ülkeyi terk etmeleri konusunda uyardı. Biden ayrıca, Afganistan’dan çekilme raporu ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden’dan, Ukrayna kriziyle ilgili açıklama geldi.

İlk olarak ABD Dışişleri Bakanlığı, artan Rusya tehdidi nedeniyle Ukrayna’daki vatandaşlarının acilen ülkeyi terk etmeleri konusunda uyarı yayımladı.

Uyarının hemen ardından ABD’li yayın kuruluşu NBC, Başkan Biden ile yapılan röportajın satır başlarını servis etti.

“Vatandaşların tahliyesi için Ukrayna’ya askeri birlik gönderilmeyecek”

“ABD vatandaşları derhal Ukrayna’dan ayrılmalı” diyen Biden, vatandaşlarının tahliyesi için Ukrayna’ya askeri birlik göndermeyeceklerini söyledi.

Rusya’nın her an Ukrayna’ya saldırabileceğini aktaran Biden “İşler her an çığrından çıkabilir. Putin bir şey yapmak zorunda” ifadelerini kullandı. 

Biden, Amerikan ordusu tarafından hazırlanan 2 bin sayfalık Afganistan’dan çekilme raporu ile ilgili de konuştu.

“Bana anlattıkları o raporda yazanlar değildi. Reddediyorum”

Çekilme sürecindeki kaosta siviller ve çok sayıda Taliban üyesinin Amerikan askerlerince öldürüldüğü belirtilen raporla ilgili olarak Biden, “Bana anlattıkları o raporda yazanlar değildi. Raporda varılan sonuçları reddediyorum” ifadelerini kullandı. 

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …