abd avustralya ortak tatbikati helikopterin dusmesi sonucu yarida kesildi 01
abd avustralya ortak tatbikati helikopterin dusmesi sonucu yarida kesildi 01

ABD-Avustralya ortak tatbikatı, helikopterin düşmesi sonucu yarıda kesildi

ABD ve Avustralya’nın ortak askeri tatbikatı, Avustralya ordusuna ait bir helikopterin düşmesi sonucu geçici olarak durduruldu.
Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, ABD ile ortak tatbikata katılan Avustralya ordusuna ait MRH-90 Taipan tipi bir helikopterin gece saatlerinde Hamilton Adası yakınlarında düştüğünü duyurdu.
Helikopterde bulunan mürettebattan 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Marles, bir kurtarma helikopterin Dent Adası yakınlarında enkaza rastladığını kaydetti.
Marles, kaza nedeniyle tatbikatın geçici olarak durdurulduğunu da sözlerine ekleyerek, arama kurtarma çalışmalarına verdiği destek için ABD’ye teşekkür etti.
ABD ve Avustralya’nın iki yılda bir düzenlediği Talisman Sabre isimli tatbikata bu yıl 13 ülke ve 30 binden fazla askeri personel katılıyor.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Avustralya’da bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Ayın sırasında Papaz’a bıçaklı saldırı

Avustralya’nın Sydney kentinde bir kilisede bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Kilisede ayinin yapıldığı anlarda gerçekleşen bıçaklı saldırıda …