15:17 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

ABD Afganistan’dan kepçeyle aldığını kaşıkla veriyor!

ABD’de Başkan Joe Biden yönetimi, milyarlarca dolar rezervine el koyduğu Afganistan’a 308 milyon dolarlık insani yardım ve 1 milyon doz Kovid-19 aşısı göndereceklerini duyurdu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, yaptığı yazılı açıklamada, Afganistan’a 308 milyon dolarlık insani yardım göndereceklerini belirtti.

Horne, açıklamada, “ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından sağlanacak bu yeni insani yardım doğrudan bağımsız insani yardım organizasyonları üzerinden gönderilecek. Bu yardım, Kovid-19, sağlık hizmetleri eksikliği, kuraklık, yetersiz beslenme ve kış mevsiminin etkisiyle artan insani yardım ihtiyaçlarını karşılamak için Afganlara hayat kurtaran koruma ve barınma, temel sağlık hizmetleri, kış yardımı, acil durum gıda yardımı, su ve hijyen sağlayacak.” bilgisini paylaştı.

Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Afganistan’ın 9 milyar dolarlık rezervini dondurduğunu ve Taliban’ın tüm çağrılarına rağmen Afgan halkına vermeyeceğini açıklayan ABD’nin Afgan halkı için 308 milyonluk yardımı (!) lütuf gibi göstermesi akıllara “kepçeyle aldığını kaşıkla vermek” deyimini getirdi. 

DİĞER GELİŞMELER