ab cok sayida iranliyi yaptirim listesine almaya hazirlaniyor 01
ab cok sayida iranliyi yaptirim listesine almaya hazirlaniyor 01

AB, çok sayıda İranlıyı yaptırım listesine almaya hazırlanıyor

Brüksel’deki diplomatik kaynaklar Cuma günü yaptığı açıklamada Avrupa Birliği’nin (AB), Ukrayna’daki savaşta kullanılan İHA’ların Rusya’ya tedarikini nedeniyle 8 İranlıyı ve bir kuruluşu yaptırım listesine dahil edeceğini bildirdi.

Kaynaklara göre AB ayrıca, Eylül ortasında Tahran’daki ahlak polisi tarafından tutuklandıktan sonra öldürülen genç kadın Mahsa Amini’nin ölümünden bu yana ülkede gerçekleşen gösterilere katılan protestoculara yönelik baskı nedeniyle 20 İranlıyı ve bir kuruluşu da yaptırım listesine ekleyecek.

Brüksel’de hazırlanan yeni yaptırımlar Pazartesi günü AB dışişleri bakanları toplantısında onaylanacak.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçtiğimiz Kasım ayında Bahreyn’de düzenlenen güvenlik konferansında bu yaptırımların hazırlandığını duyurmuştu.

Tahran, Kasım ayı başlarında Rusya’ya İHA tedarik ettiğini itiraf ederek, bu operasyonların 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlamasından önce gerçekleştiğini vurguladı.

Kiev ve Batılı müttefikleri, Rusya’yı Ukrayna’ya saldırı başlatmak için İran yapımı İHA’lar kullanmakla suçluyor.

AB, İranlı bir İHA üreticisi şirkete ve bu teslimatlarla bağlantılı olarak 3 üst düzey askeri yetkiliye halihazırda varlıklarını dondurma ve vize yasağı getirdi.

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …