abden azerbaycan mesaji 1674848330 964
abden azerbaycan mesaji 1674848330 964

AB, Azerbaycan için taziye mesajı yayımladı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili Azerice başsağlığı mesajı paylaştı.

Stano, Twitter hesabından “AB, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ve Azerbaycan halkına başsağlığı diliyor. Diplomatik misyonlara yönelik saldırılar kabul edilemez.” paylaşımında bulundu.

Peter Stano, mesajında, “Düşüncelerimiz kurbanın ailesiyle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyor, saldırının tüm yönleriyle soruşturulmasını ve faillerin adalete teslim edilmesini diliyoruz.” ifadelerine de yer verdi.

Stano’nun mesajını İngilizce’nin yanı sıra Azerice de paylaşması dikkati çekti.

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda büyükelçiliğin güvenlik amirinin hayatını kaybettiği ve 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirilmişti.

İranlı yetkililer, saldırganın yakalandığını açıklamıştı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınamış ve Tahran Büyükelçiliğinin tahliye edileceğini duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …