üi.ç

IŞİD–Boko Haram çatışmasına hava kuvvetleri dahil oldu!

Nijerya’nın kuzeydoğusunda yer alan Çad Gölü çevresi, son günlerde iki haftadır devam eden kanlı bir güç mücadelesine sahne oluyor. IŞİD ve Boko Haram militanları arasında “deniz çatışmalarını” hatırlatan yeni görüntüler sosyal medyada ortaya çıktı.

Adalar için savaş: İki haftada 200’den fazla kayıp

Her iki örgüt, göl üzerindeki stratejik adaların kontrolünü ele geçirmek için yoğun çatışmalara girişti. Yerel kaynaklar, çatışmaların ikinci haftasına girildiğini ve iki tarafın toplam kaybının çoktan 200 militanı aştığını bildiriyor. Görüntülerde militanların göl üzerinde teknelerle mevzi değiştirerek birbirlerine ağır silahlarla ateş açtığı görülüyor.

Nijerya Hava Kuvvetleri sonunda müdahil oldu

Gruplar arasındaki bu mücadele büyürken, dün Nijerya Hava Kuvvetleri bölgedeki duruma ilk kez doğrudan müdahale etti. Savaş uçakları, hem IŞİD hem Boko Haram militanlarının kullandığı teknelere art arda hava saldırıları düzenledi.

İlk raporlara göre hava operasyonlarında onlarca militan etkisiz hâle getirildi. Hedef alınan teknelerin büyük kısmının göl ortasında imha edildiği belirtiliyor.

Bölge kontrolden çıkıyor

Çad Gölü havzası yıllardır radikal örgütlerin faaliyet gösterdiği bir bölge olsa da, son günlerde görülen “su savaşları” çatışmanın yeni bir aşamaya taşındığını gösteriyor. Uzmanlar, bu güç savaşının bölgedeki insani durumu daha da kötüleştireceği uyarısında bulunuyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın