İsrailli esir yakınlar

Esir aileleri Hamas’a ulaştı: Anlaşma neden ilerlemiyor?

Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin aileleri, ateşkes görüşmelerinin akıbetini öğrenmek için bir temsilci aracılığıyla Hamas’a ulaştı. Kaynaklara göre aileler, Netanyahu’nun olası bir anlaşmayı baltalayacağından endişe ediyor.

Hamas, esirlerin serbest bırakılması ve savaşın sona ermesi için kararlı olduklarını ancak İsrail’in uzlaşmaz tavır sergilediğini bildirdi. Ocak ayında varılan ateşkes Mart’ta çökerken, İsrail’in Gazze’de birçok Filistinliyi yerinden ettiği ve saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.

Hamas yetkilileri ayrıca, İsrail’in savaşı derinleştirdiğini, her gün katliamlar gerçekleştirdiğini ve buna rağmen müzakere önerilerine yanıt verdiklerini ancak Netanyahu’nun bunları reddettiğini vurguladı. Hareket, Gazze yönetimini bağımsız bir komiteye devretmeye hazır olduklarını da ifade etti.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın