Türkiye’nin dört bir yanından CHP’li belediyelere yönelik başlatılan yolsuzluk operasyonları hız kesmeden devam ediyor
Operasyonun son gelişmelerinden biri olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alındı.
Zeydan Karalar’ın, 7 yıl öncesine dayanan Seyhan Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin “haksız kazanç” iddiaları nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Karalar’la birlikte Temizlik İşleri Müdürü Özcan Zenger de aynı soruşturmada gözaltına alındı. İkilinin evlerinde arama ve el koyma işlemleri yapıldı.
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise sabah saatlerinde Ankara’daki evinden gözaltına alındı. “İstanbul’a götürülüyorum” açıklamasıyla gözaltına alındığını doğrulayan Tutdere’ye, Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan da eşlik ediyor. Her ikisi de, şirket yöneticilerinden “menfaat temini” suçlamasıyla gözaltında.
Muhittin Böcek’in gözaltı süreci ise ayrı bir dosyayla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
Ayrıca Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün tutuklanmasının ardından başkanvekilliğine getirilen Ahmet Şahin, “rüşvet” ve “irtikap” suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şahin’in şoförüyle birlikte bazı kişilere para dağıttığı öne sürüldü.
Yine aynı dosyada adı geçen avukat Onur Büyükhatipoğlu da “suç örgütüne üye olmak” suçlamasıyla gözaltına alındı. Büyükhatipoğlu’nun, suç örgütü üyeleriyle cezaevinde irtibat kurduğu ve şüphelileri yönlendirdiği öne sürüldü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltı kararlarının, etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin itirafları ve verdikleri belgelerle alındığını açıkladı. Soruşturma dosyalarında yer alan bazı başlıklar şöyle:
- Fatih Keleş, ihaleler yoluyla baskıyla para temin etti.
- Hasan Akgün, imar karşılığında taşınmaz istedi, akrabaları üzerine geçirdi.
- Rıza Akpolat hakkında da “suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklamak” soruşturması kapsamında yeni gözaltılar var.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.