IŞİD ve Taliban arasında saldırı çekişmesi: Ölü ve yaralılar var

Pakistan’ın Hayber-Pahtunhva eyaletine bağlı Bajaur kentinde patlayıcı yüklü bir motosikletin infilak etmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi de yaralandı.

işi2 işi1

Olay, hükümet yetkilisine ait bir aracın geçtiği sırada meydana geldi. Patlamada dört polis memuru ile bir sivil hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı hastanelere kaldırıldı.

Saldırıya ilişkin ilk açıklama, Tehrik-i Taliban Pakistan (TTP) adlı silahlı gruptan geldi. Ancak kısa bir süre sonra IŞİD’e bağlılığıyla bilinen Amaq Ajansı, patlamaya dair bir fotoğraf yayımlayarak saldırının sorumluluğunu üstlendi. Bunun üzerine TTP, Bajaur’daki saldırganlarla bağlantısı olmadığını belirterek ilk açıklamasını geri çekti.

Yerel yetkililer bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, olayın failleriyle ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın