Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, geçtiğimiz cumartesi günü Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’da İsrail güçlerine karşı düzenlediği pusunun görüntülerini paylaştı
“Kılıç Kırma” adı verilen operasyonda, direniş savaşçıları adeta bir senaryo gibi ilerleyen çok aşamalı bir saldırı gerçekleştirdi. Operasyonun ismi, 2023 yılında başlayan Gazze katliamına işgalci İsrail’in verdiği ‘Demir Kılıçlar’ isminden geliyor.
İlk olarak İsrail’e ait bir askeri araca saldıran Kassam güçleri, olay yerine sevk edilen destek birliklerini de 3 inçlik anti-personel patlayıcıyla hedef aldı. Ardından, bölgede yeni kurulan İsrail mevzilerine dört adet RPG (roketatar) ve çok sayıda havan topuyla yoğun ateş açıldı.
Görüntülerde, Kassam savaşçılarının Beyt Hanun’un doğusundaki El-Avda Caddesi’nde mevzilenip İsrail askerlerini pusuya düşürdüğü, ardından saldırıya uğrayan zırhlı aracın devrilmesiyle içindeki tüm askerlerin etkisiz hale getirildiği görülüyor.

Bir başka karede ise, binaların yıkıntıları arasında gizlenen Kassam üyelerinin yeni kurulan bir Siyonist İsrail mevzisini RPG atışlarıyla vurduğu anlar yer alıyor.
Pazar günü yayınlanan ek görüntülerde ise Gazze Şehri’nin doğusundaki El-Tuffah mahallesi eteklerinde gerçekleştirilen bir başka saldırı da belgelendi. Tünelden çıkan savaşçılar, iki İsrail tankına “Yasin 105” tipi tanksavar füzeleriyle saldırdı.
Aynı operasyonda, yıkılmış bir evin harabelerinden yapılan atışla üçüncü bir İsrail tankının da hedef alındığı ve vurulduğu aktarılıyor. Bununla birlikte İşgalci İsrail medyasına ait bazı ajanslar, askeri cipteki askerlerden birinin iki bacağının kesilmesini engellemek için yoğun çaba sürdüğünü bildirdi.
Savunmasız kadın ve çocukları bile yanına yaklaşmamak için uçaklarla bombalayanların kara harekatlarında ne kadar yetersiz kaldığı, böylece bir kez daha gözler önüne seriliyor.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.