abd venezuela ya uygulanan yaptirimlari hafifletiyor 01
abd venezuela ya uygulanan yaptirimlari hafifletiyor 01

ABD Venezuela’ya uygulanan yaptırımları hafifletiyor

ABD dün (Salı), Venezuela’ya yönelik bazı yaptırımların sınırlı bir şekilde kaldırıldığını duyurdu. ABD bu hamlesiyle, Başkan Nicolas Maduro ile Washington tarafından desteklenen muhalefet arasındaki siyasi diyaloğun yeniden başlamasını teşvik etmek istediğini vurguladı.

AFP’nin haberine göre üst düzey ABD’li bir yetkili konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, kararın, Venezuela siyasi krizinden yakında açıklayacakları bir çıkış yolu bulmak için Meksika’da iki taraf arasında müzakereleri sürdürme anlaşmasıyla bağlantılı olduğunu belirtti.

Söz konusu yetkili yaptırımları hafifletme kararının, Washington tarafından, ABD’nin meşru devlet başkanı olarak tanıdığı muhalif lider Juan Guaido’nun başkanlığındaki ‘geçici Venezuela hükümetinin talebi üzerine’ alındığını da sözlerine ekledi.

Yaptırımların hafifletilmesi, Maduro’yu iktidardan uzaklaştırma umuduyla 2019’da Washington tarafından Karakas’a uygulanan petrol ambargosunun bir parçası olarak ABD petrol grubu ‘Chevron’a tanınan ‘istisnayı’ içeriyor.

ABD’li yetkili, Chevron’un, Venezuela Ulusal Petrol Şirketi ile herhangi bir yeni anlaşma imzalamadan önce, Venezuela’da ileride göstereceği faaliyetlerin muhtemel şartlarını müzakere edebileceğini açıkladı. Yetkili, ABD hazinesinin başka bir önlem açıklayacağını da sözlerine ekleyerek, baskıyı azaltan önlemlerin hiçbirinin rejimin gelirlerinde artışa yol açmayacağını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Starbucks’ın gelirlerine boykot darbesi!

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle boykot kampanyalarıyla karşılaşan şirketlerden biri olan Starbucks’ın geliri azaldı …

Trump: Netanyahu Gazze’de başarısız oldu

Başkanlık seçimlerine doğru giden ülkede mevcut başkan Joe Biden’la rekabetini sürdüren eski ABD Başkanı Donald …