pakistan ordusu ttp ye hava saldirisi duzenledi 01
pakistan ordusu ttp ye hava saldirisi duzenledi 01

Pakistan ordusu TTP’ye hava saldırısı düzenledi

Bu gece Pakistan Hava Kuvvetleri, Afganistan’daki Kunar, Khost ve Paktia illerinde bulunan TTP tesislerine bir dizi hava saldırısı düzenledi. Kunar’daki bombardımanın birinde 6 sivil, bir kadın ve 5 çocuk hayatını kaybederken, diğer illerde yaralanan sivillere ilişkin henüz bir bilgi yok.

Bu saldırılar, TTP’nin Hayber Pakhtunkhwa ilindeki sınır bölgesi Bajaur’da 7 Pakistan askerinin öldürüldüğü bir saldırıya karşılık olabileceği tahmin ediliyor. Taliban, topraklarına yönelik hava saldırılarına yanıt olarak güçlerini iki ülkenin sınırına kaydırıyor. Pakistan’da hükümetin değişmesiyle belki de iki ülke arasındaki gerilim artacak çünkü İmran Han, Taliban’ın tanınmasının en aktif destekçilerinden biriydi.

Daha önce, Afganistan’daki TTP komutanlarına ve üyelerine yönelik saldırılar, bazı kaynaklara göre, Afgan Taliban’ından ipuçları alan Pakistan istihbaratının yardımıyla gerçekleştiriliyordu. Bu nedenle Pakistan’ın TPP’ye karşı mücadelesi geniş çapta yankı uyandırmadı.

Kaynak Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Mahmut Abbas güçleri Filistinli mücahidi acımadan katletti!

Filistin yönetimi, kendi halkını katletmeye devam ediyor, Mücahit Ahmed Ebu Al-Foul Tulkarim’de Abbas yönetimi güçlerince …

Otoyol çöktü, 19 kişi olay yerinde hayatını kaybetti

Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinin Meizhou kentinde sabahı erken saatlerinde meydana gelen bir otoyol çökmesi sonucu …