12:53 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

20 bin Pakistan askeri harekete geçti! Çin-Hindistan geriliminin ortasında kritik gelişme

Hindistan ile Çin arasındaki sınır gerilimi devam ederken, Hindistan istihbaratına göre Pakistan ordusu, 20 bin askerini Keşmir ve Gilgit Baltistan’ın yanındaki Kontrol Hattında taşıdı.

Hindistan İstihbarat kaynaklarının iddiasına göre Pakistan, kuzeydeki Ladakh’a bitişik bölge olan Keşmir ve Gilgit Baltistan’ın yanındaki Kontrol Hattı boyunca iki bölüm askerininin konumunu değiştirdi.

Hindistan kaynakları askeri hareketliliği, Pakistan’ın, Çinle gerilim yaşayan Hindistan’a iki cepheden savaş açma çabalarının bir parçası olarak gördüklerini duyurdu. Kaynaklara göre, 20 bin kadar Pakistan askeri, Çin’in askeri varlığına uyum sağlayacak şekilde kuzey Ladakh bölgesine taşındı.

İddia doğruysa, Pakistan’ın şu an bölgeye konuşlandırdığı birliklerin düzeyi, 2019’daki Balakot hava saldırılarını takip edenden çok daha fazla. Kaynaklar, son haftalarda Çinli ve Pakistanlı yetkililer arasında bir dizi toplantı yapıldığını ve bunu Gilgit-Baltistan’daki birliklerin kitlesel asker kaydırmaların izlediğini ileri sürdü.

Hindistan haber sitesi The Economic Times, Çinli yetkililerin keşmirde gerilimi tırmandırmak için El Bedir örgütüyle görüştüğünü de iddiasına ekledi.

DİĞER GELİŞMELER