AKP'den geri adım sinyali; sadece saldırgan köpekler uyutulacak!

AKP’den geri adım sinyali; sadece saldırgan köpekler uyutulacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, sokak köpekleriyle ilgili planlanan düzenlemeyle saldırganlığı devam eden ve kuduz riski olan hayvanların uyutulacağını söyledi.  

Abdullah Güler, “En sonunda saldırgan, kuduz tehlikesi taşıyan hayvanları da uyutmak. Bunların aşama aşama desteklenmesi gerekiyor.” dedi.

Mevcut barınakların, orman alanlarında yapıldığını belirten Güler, “Bu barınaklarda kalmayan, orman alanlarda yaşayan hayvanlarda ciddi bir kuduz tehlikesi oluşmuştur. Bu hayvanların yaşam alanlarını tehlikeye sokuyor. Burada hayvan satışının sıkı denetiminin oluşturulması ve önlem alınamayacak hayvanların uyutulması konusunda çalışma yürütülüyor.” şeklinde konuştu.

Sokaklarda tehlike saçan sahipsiz köpeklerin uyutulması, kendini hayvan sever sanan ancak sokak köpeğinden başka hiç bir hayvana sahip çıkmayan belli bir azınlık kesim tarafından manipüle edildi ve algı kampanyasına dönüştü. 

Abdullah Güler’in sadece kuduz riski taşıyan hayvanların uyutulacak olması, sayısı az olan ama sesleri çok çıkan bu azınlığın yersiz tepkilerine karşı geri adım mi atılıyor sorusunu akla getirdi. 

AK Parti grup başkanvekillerinin konuyu görüşmek üzere muhalefetin kapısını çalacağını belirten Güler, görüşmelerin ardından düzenleme ile ilgili çalışmalar yapacaklarını vurguladı; “10-15 gün içerisinde düzenlemeyi paylaşacağız.” 

Bir Cevap Yazın