21:01 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Türkiye’nin vetosuyla tüm planları altüst olan İsveç’ten çıkış yolu arayışı!

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sonrası NATO’ya girmek için çırpınan ancak Türkiye’nin vetosuyla planları altüst olan İsveç umudunu iki ülkeye bağladı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına saldırıları sonrası NATO’ya girmek için çırpınan İsveç çıkış yolu arıyor. Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakması sonucunda Türkiye’den veto yiyen İsveç, umudunu ABD ve İngiltere’ye bağladı.

 

TÜRKİYE’NİN VETOSU SONRASI İSVEÇ ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

Rusya-Ukrayna savaşının ardından NATO’ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya’nın başvurusunu önce veto eden ve ardından İskandinav ülkelerinin şartlarını kabul etmesi şartıyla olumlu karşılayan Türkiye, İsveç’te yaşanan skandallar sonrası Finlandiya’nın üyeliğine yeşil ışık yakılırken İsveç beklemede kaldı.

 

SKANDAL OLAY SONRASI İPLER KOPMA NOKTASINA GELDİ

Adeta terör örgütlerine kalkan olan İsveç’te İslam düşmanı Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakması ile ipler kopma noktasına gelmişti. Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliğine yeşil ışık yakarken İsveç’in üyeliği hala askıda.

İsveç çıkış yolu arıyor! Türkiye’nin vetosu tüm planlarını altüst etti: Skandal sözler...

TÜRKİYE’YE YÖNELİK YİNE HADSİZ SÖZLER SARF EDİLDİ

İsveç’in çok okunan gazetelerinden Aftonbladet, İsveç’in B planını yazdı. Türkiye’ye yönelik hadsiz sözlerin sarf edildiği haberde, “Finlandiya üye olsun biz kalalım” denilirken İsveç’in B planını ciddi ciddi düşünmesi gerektiği ifade edildi.

‘NATO BİZİ İÇERİ ALMAK İSTEMİYOR’

“NATO bizi içeri almak istemiyorsa güvenliğimizi başka şekilde sağlamak zorundayız” denilen haberde, ABD veya İngiltere ile doğrudan anlaşmalar yapılabileceğine dikkat çekildi.

İsveç çıkış yolu arıyor! Türkiye’nin vetosu tüm planlarını altüst etti: Skandal sözler...

DİĞER GELİŞMELER