00:50 Cumartesi / 20 Nisan 2024 | 11 Şevval 1445

TİP Başkanı Erkan Baş: Milliyetçi ve muhafazakarlar bize oy verecek

[post-views]

Daha önce pek çok kez dini ve milli değerleri ayaklar altına aldığı için büyük tepki çeken TİP Genel Başkanı Erkan Baş “Bu seçimde muhafazakar ve milliyetçiler de bize destek verecek” dedi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş,  çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘MİLLİYETÇİ VE MUHAFAZAKARLAR DA BİZE OY VERECEK’

TİP lideri Erkan Baş, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin milletçi-muhafazakar kesimden de oy alabileceğini söyledi.

“Erkan Baş, söz konusu açıklamasında “2,5-3 yıl önce basın toplantısı düzenlediğimizde hedefimiz yüzde 3 ve parlamentoda grup kurmak demiştik. O gün gülümseyerek karşılandığını hatırlıyorum. Türkiye bu iki kutuba sıkışmış siyasetin dışında yeni bir şey arıyor. Özellikle genç seçmenin etkin olduğu bir ülke. Bir arayış var. Cumhur İttifakı’ndan kurtulmak istiyor. Millet İttifakı’na baktığında aradığı heyecanı, yenilenmeyi göremiyor. TİP yeni fikri ortaya koyarak, dümdüz, olması gerektiği gibi ifade ettikçe ilgi arttı. Son dönemdeki şey tesadüf değil. TİP örneğin daha önce milliyetçi-muhafazakar mahalle olarak bilinen yerlerden desteğini alacakmış gözüküyor. Açık söyleyeyim bu beni daha çok heyecanlandırıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, ucube sisteminin yenilmesi, ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu temel görev.” şeklinde konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan çarpıcı açıklama: Muhafazakarlar da oy verecek

‘TAYYİP ERDOĞAN TARİHİN EN AĞIR YENİLGİSİNİ ALACAK’

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı’nın adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili de konuşan Baş, “Sokakta Kürtler ve Türkler de daha fazla birarada yaşama isteği var. Alevi Sünni meselesinde aynı şeyi görüyorum. Toplumsal cinsiyet konusu da değişti. Siyasetçiler korkak davranıyor. Ben Kemal Bey’in cesur olması gerektiğini düşünüyorum. Şişe boğazı gibi bir yerdeyiz. Buradan çıkacağız. Tayyip Erdoğan tarihin en ağır yenilgisini yaşayacak. Çünkü korkan insanlar mührü eline alınca gerekeni yapacak. Kızılay’ın büyük skandalını arkadaşlarımız protesto etti. İstanbul il örgütü binamıza polis saldırdı. Kızılay’ı protesto ediyor arkadaşlar. Adam orada çadır satmış. Bizim arkadaşlarımız bunu kitlesel şekilde söyleyince saldırıya uğramış. Kemal Bey’le bunu konuştuk. İlk defa saldırıya uğramadık. Kemal Bey’in o yaklaşım bizi mutlu etti. Kendisine de teşekkür ettik. İlla bizim partimizi, Emek Özgürlük İttifakı’nı ziyaret etmesi önemli değil tabii.” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan çarpıcı açıklama: Muhafazakarlar da oy verecek