suriye nin guantanamosu esed zindanlari 02
suriye nin guantanamosu esed zindanlari 02

Suriye’nin Guantanamo’su: Esed zindanları

Rusya ve İran destekli Nusayri ordusu, toprak kazanmak için Müslümanları katlederken, Esed rejimi yüz binlerce kişiyi kirli zindanlara tıkarak sivillere karşı acımasız bir savaş başlattı. Zindanlarda binlerce kişi işkence gördü ve öldürüldü.

Şu zamanda dünyanın dikkatinin gözden kaybolduğu ve ülkelerin Suriye ile ilişkilerini normalleştirdiği zamanda bile, yeni tutuklamaların, işkencenin ve infazın hızı artıyor. Sayılar savaşın en kanlı olduğu ilk yıllarda zirveye tırmandı.

Suriye’nin 4 istihbarat ajansından (askeri, siyasi, hava gücü ve devlet güvenliği) her birinin Suriye genelinde yerel şubeleri bulunmaktadır. Çoğunun kendi hapishaneleri vardır. Uluslararası Adalet ve Sorumluluk Komisyonu bunlardan yüzlercesini belgelendirmiştir.

Şunu belirtmek gerekir ki, Esed rejiminin tüm insani hukuk kuralları ile işkenceyi yasaklayan kararları hiçe saydığını ve hapishanelerindeki tutuklu Müslümanlara acımasızca işkenceler uyguladığı inkar edilemez.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …