aok-iddia-ea-aebab-taoerkiye-nin-za-rhla-araa-lara-ile-poz-verdi-02

Şok iddia: Eş-Şebab Türkiye’nin zırhlı araçları ile poz verdi!

Türkiye’nin Somali ordusuna Eş-Şebab ile savaşırken destek olması için gönderdiği zırhlı araçların, Eş-Şebab militanlarının eline geçtiği iddia edildi

Türkiye ve Somali ilişkilerindeki yeni gelişmeler, Türkiye’nin Eş-Şebab’a karşı Somali ordusuna verdiği destekle ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Türkiye’nin Somali’ye gönderdiği zırhlı araçların Eş-Şebab militanlarının eline geçtiği ileri sürüldü.

Somali’deki çatışmaların hızla arttığı bir dönemde, Eş-Şebab militanlarının Türkiye’nin gönderdiği zırhlı araçlarla poz verdiği iddia edilen görüntüleri, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bu olay, Türkiye-Somali ilişkilerindeki karmaşık durumu akıllara getirdi.

Öte yandan, Somali ordusu ile Eş-Şebab arasındaki çatışmaların devam ettiği biliniyor.  Somali Savunma Bakanlığı, çeşitli eyaletlerde gerçekleştirilen operasyonlarda 100’den fazla Eş-Şebab militanının öldürüldüğünü ve örgütün silah, mühimmat ve araçlarının ele geçirildiğini belirtti.

Somali hükümeti, Eş-Şebab’a karşı mücadelede kararlı olduğunu vurguladı. Bu gelişmeler, Türkiye’nin bölgedeki rolü hakkındaki tartışmaları da beraberinde getirdi.

Haber ‘algı operasyonu’ diye yalanlandı

Eş-Şebab’ın Türkiye’nin Somali ordusuna gönderdiği zırhlı araçlar ile poz verdiği iddia edilen haber haber7 başta olmak üzere çeşitli medya organları tarafından yalanlandı.

‘Eş-Şebab üzerinden muhalif medyada algı operasyonu’ olarak manşet geçen haber yayın organı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin haber ile ilgili açıklamasını yer verdi.

aok-iddia-ea-aebab-taoerkiye-nin-za-rhla-araa-lara-ile-poz-verdi-01

2 yıl önce törenle gönderilmişti

aok-iddia-ea-aebab-taoerkiye-nin-za-rhla-araa-lara-ile-poz-verdi-01

Somali’nin başkenti Mogadişu’ya 2020’nin Ağustos ayında 12 zırhlı askeri araç, törenle yetkililere teslim edilmişti.

Törene, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, Somali Savunma Bakanı Hassan Ali Muhammed, Somali Genelkurmay Başkanı Odawa Yusuf Rageh ve çok sayıda kişi katıldı.

Büyükelçi Yılmaz, o zaman yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Somali’ye her konuda destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Savunma Bakanı Muhammed de Türkiye’den gelen araçların Eş-Şebab’a karşı operasyonlarda yardımcı olacağını ifade etti.

Genelkurmay Başkanı Rageh ise gelen yardımlardan dolayı Türkiye’ye teşekkürlerini sunarak;

“Bugün kardeş ve dost ülkemiz Türkiye’den gelen modern zırhlı askeri araçları teslim almak için buradayız. Ülkemize ve ordumuza verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz.” dedi.

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir