secime hazirlanan rusyadan yetkililere iphone yasagi 1679309642 0772
secime hazirlanan rusyadan yetkililere iphone yasagi 1679309642 0772

Rusya’da seçim yasağı; iPhone’ları atın

2024 yılında devlet başkanlığı için sandığa gidecek Rusya, yetkililere “Apple’ın ürettiği iPhone’ları kullanmayın” talimatı verdiği ortaya çıktı. Kremlin yetkililere brifing vererek, 1 Nisan’a kadar telefonlarını değiştirmelerini istedi.

Savaşın gölgesinde 2024 yılında sandığa giderek yeni devlet başkanını seçmeye hazırlanan Rusya’dan dikkat çekici bir hamle geldi.

Rus gazetesi Kommersant’ta yer alan habere göre; Kremlin’in yetkililere “Apple’ın ürettiği iPhone’ları kullanmayın” talimatı verdiği ortaya çıktı.

Kommersant’a konuşan kaynaklar, Kremlin’in yetkililere brifing verdiğini ve yetkililerin 1 Nisan’a kadar telefonlarını değiştirmelerini şart koştuğunu belirtti. Toplantıda yetkililerin, “Artık iPhone dönemi bitti. Ya çöpe atın ya da çocuklara verin. Mart ayında bu değişimi yapın” dediği aktarıldı.

Yetkililer, iPhone’ların Batı istihbarat birimlerinin saldırılarına ve müdahalelerine açık olduğunu da belirtti.

PESKOV İDDİALARI GEÇİŞTİRDİ

Konuyla ilgili bir soruya ise Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, net bir yanıt vermedi. Peskov, “Akıllı telefonlar resmi olarak kullanılmamalı. Herhangi bir akıllı telefonun şeffaf bir mekanizması yok, buna Android de iOS de dahil. Dolayısıyla resmi görevler için kullanılmamalı” dedi.

PUTİN AKILLI TELEFON KULLANMIYOR

Kommersant’ın haberinde, Rusya içişlerinde görevli kişilere bu talimatın verildiği de belirtildi. Geçmişte Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in akıllı telefonu olmadığını söylemiş fakat zaman zaman internette zaman geçirdiğini duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …