muslumanlar-harekete-gecti-darbecilere-darbe-01

Müslümanlar harekete geçti: Darbecilere darbe!

Myanmar’ın Chin eyaletine bağlı Paletwa kenti, Arakan Kurtuluş Ordusu tarafından ele geçirildi. Darbecilerin kontrolündeki Myanmar ordusunun Paletwa ile birlikte 42. yerleşim biriminde kontrolü kaybettiği belirtildi.

Myanmar’da darbe yönetimi ile çeşitli darbe karşıtı gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor. Müslümanlardan oluşan Arakan Kurtuluş Ordusu’nun Chin eyaletindeki Paletwa kasabasının kontrolünü ele geçirdiği açıklandı.

Arakan Kurtuluş Ordusu, Arakan vilayetinin Paletwa kentine girerek Myanmar ordusunun Tabur karargahını ele geçirdi.

Pazar öğleden sonra çok sayıda askeri karakolu kuşatan Arakan Ordusu, Paletwa’nın tam kontrolünü ele geçirdiğini ve Askeri Konsey askerlerinin bölgeden kaçtığını duyurdu.

 

BÖLGEDE ASKERİ KONSEY KAMPI KALMADI

Paletwa’da kontrolü sağlayan Arakan Kurtuluş Ordusu, Askeri Konsey’den ele geçirilen silahlara ilişkin görüntüleri de paylaştı. 

Ele geçirilen askeri kamplara ait görünlerin paylaşıldığı açıklamada “Tüm Paletwa bölgesinde tek bir askeri konsey kampı kalmadı” denildi. Öte yandan açıklamada “Paletwa bölgesinin tamamı Rakhine Ordusu tarafından başarıyla kontrol edildi” ifadeleri kullanıldı.

ASKERİ KONSEY ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA) ve Ta’Ang Ulusal Kurtuluş Ordusu (TNLA) ile birlikte ittifak kuran ve 30 bin kişilik askeri gücü olduğu belirtilen Arakan Kurtuluş Ordusu (AA) Askeri Konsey denetimindeki Myanmar ordusuna ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. 

Askeri Konsey’in şuana kadar 42 yerleşim bölgesinde kontrolü kaybettiği belirtildi. 

Darbeden sonra görevden alınan politikacıların kurduğu Ulusal Birlik Hükümeti’nin uluslararası işbirliği bakanı Dr. Sasa, Arakan Ordusu’nun Paletwa’yı ele geçirmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Bir Cevap Yazın