İsrail ‘güvenli bölge’yi alçakça vurdu ; şehit bedenler küle döndü!

İşgalci İsrail ordusu, Refah’ın kuzeybatısında ‘güvenli bölge’ diye sürdüğü sivillerin çadırlarının olduğu bölgeyi alçakça vurdu, büyük bir alanda çıkan yangından kaçamayan siviller feci şekilde yanarak can verdi.

Katliam, İsrail’in daha önce duyurduğu operasyon alanı dışında, yani güvenli olduğu sanılan bölgede gerçekleşti. 

Refah Valiliği Acil Durum Komitesi yaptığı açıklamada:

İşgalcilerin Refah’ın kuzeybatısındaki yerinden edilmiş sivillerin çadırlarını güvende olduklarını iddia etmelerine rağmen bombalayarak gerçekleştirdiği katliamda onlarca şehit ve yaralı var.

Katliam, işgalcilerin Refah’ta güvenli bölgeler olduğu yönündeki tüm iddialarını çürütüyor. Yerinden edilmiş sivillere yönelik katliamın gerçekleştirilmesi, İsrail’in Refah’taki öldürme ve imha operasyonlarını sürdürme konusundaki ısrarını yansıtıyor ve askeri operasyonun durdurulması ve sivillere saldırılmaması gerekliliğine ilişkin tüm uluslararası yasakları ihlal ediyor.”

Yanmış cesetlerin görüldüğü katliam alanından gelen korkunç görüntülerde çok büyük bir alanın yanmaya devam ettiği görülüyor. 

İşgal uçakları, Refah’ta yerinden edilmiş kişilerin kampını 8 füzeyle bombaladı, ilk belirlemelere göre 28 Filistinli’yi öldürdü, onlarca Filistinli’yi yaraladı ve çok sayıda yerinden edilmiş kişinin çadırını yaktı.

Filistin Kızılay’ı yaptığı açıklamada, katliamın yapıldığı bölge için, İsrail’in insani bölge ilan ettiği bölge olup, Filistinliler daha önce oraya göç etmek zorunda bırakılmıştır, dedi. 

Kaynak; Mira Haber 

Bir Cevap Yazın