İsrail ateşkes değil, kan istiyor!

Hamas’ın ateşkes açıklamasının ardından Refah’a peş peşe düzenlenen terör saldırıları, İsrail’in uzlaşma değil kan dökmek istediğini bir kez daha ortaya koydu 

İsrail, Kahire’de Mısır ve Katar öncülüğünde kurulan uzlaşma masasını dağıttı. Hamas’ın ateşkesi onayladığını açıklamasına rağmen İsrail, yüz binlerce Gazzeli’nin son çare sığındığı Refah’a terör saldırıları başlattı.

Hamas kabul etti, top İsrail’in sahasında 

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Katar ve Mısır’ın ateşkes anlaşması ile ilgili sundukları teklifi kabul etti. Hamaslı bir isim, ateşkesin kabul edilmesinin ardından “Top artık İsrail’in sahasında” dedi. Karar, Filistinliler tarafından sevinçle karşılandı, sokaklarda kutlamalar yapıldı. 

Tel Aviv caddeleri de esir takası ve ateşkes isteyen İsrailliler’in, gözünü kan bürümüş Netenyahu hükümetini protesto eden eylemlerine sahne oldu. İşgal polisi, protestoculara sert müdahale etti.

Bütün bunlara rağmen, İsrail savaş kabinesi oy birliğiyle karar aldı ve, “Rehinelerin serbest kalması ve savaş hedeflerine ulaşılması” gerekçesiyle katliama devam dedi. 

Onlarca sivil hedef vuruldu

Kararın hemen ardından işgal savaş uçakları ve topçuları Refah’a yoğun terör saldırıları düzenledi. 

İsrail ordu sözcüsü Hagari, kara harekatı hazırlığı yapılan Refah’ta 50’den fazla Hamas hedefine hava saldırısı düzenlediklerini iddia etse de, olan sivillere oldu. Onlarca sivilin cesedi parçalanarak etrafa saçıldı. Gazzeliler Refah’ta bir kez daha dehşeti yaşadı. 

İsrail terör saldırıları sonucu başta çocuklar olmak üzere onlarca kişi katledildi, çok sayıda kişi de yaralandı. 

Filistin arama kurtarma ekipleri, gece boyu enkazlarda kurtarma çalışması yaptı.

Sağlık ekipleri, parçalanan cenaze parçalarını elleriyle etraftan topladı.

Refah’ta geçen kanlı gecenin ardından şehitler sevdikleri tarafından ebediyete uğurlandı.

Refah’ı boşaltma planı

Bir yandan katliam yapan işgalciler, bir yandan da Refah’ı boşaltma planını işletiyor. Savaş hedeflerinden biri olan Refah sınır kapısının kontrolünü ele geçirmek isteyen işgalciler, bu sayede Gazze şeridini tam bir ablukaya almak istiyor.

Aylardır çaresiz halkı Gazze’nin bir köşesinden diğer köşesine sürgün eden katiller, Refah’taki sivilleri yeniden kuzeye göçe zorluyor. Havadan broşürler atan İsrail, Filistinlilerin Refah’ı boşaltmasını ve tam bir enkaz kente dönen kuzeye geri dönmesini istiyor. Şimdiden 100 bin kişinin çaresizce yollara düştüğü biliniyor. İşgalci katillerin, daha önce defalarca kez yaptığı gibi, sürgün yolunda katliam yapmasından endişe ediliyor. 

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Hamas ateşkes teklifini kabul etti, İsrail’in saldırıları sürüyor!
Sonraki Hizbullah Metulla’yı vurdu, 2 İsrail askeri öldü

Bir Cevap Yazın