a-agalciler-mezarlara-aa-a-p-a-laoeleri-kaa-a-rda-aa-na-kabul-etti-01

İşgalciler, mezarlardan ölüleri bakın neden kaçırmış!

İşgalciler Gazze’nin ne dirisine ne ölüsüne rahat vermiyor!

Gazze şeridini boşaltma projesi kapsamında bölgenin adeta altını üstüne getiren terör devleti İsrail, geçtiğimiz günlerde şeridin güneyindeki Han Yunus’taki mezarlığa ciddi şekilde zarar vererek cesetleri mezarlarından çıkartmıştı. Cenazeleri alıp götüren işgal ordusu, hangi gerekçeyle bu skandal eylemi yaptığını açıkladı. 

Mezarlıkta rehine arıyorlarmış!

Sözde rehineleri kurtarmak için Gazze’ye karadan giren İsrail ordusu, kendi askerinin açtığı ateşle Filistinli sanıp öldürdükleri dışında tek bir rehineye dahi ulaşamadı.

Onbinlerce masum sivili acımasızca katleden İsrail işgal ordusu, Hamas’ın elindeki rehineleri aramak için Gazze’de mezarların açıldığını söyledi.

Gazze’deki kilit görevlerden birinin rehineleri kurtarmak ve ölenlerin cansız bedenlerini bulmak olduğunu söyleyen işgal ordu sözcüsü şunları söyledi:

“Kimlik tespit süreci, profesyonel koşulların ve ölüye saygının sağlanabileceği başka bir konumda, güvenli bir şekilde yapılıyor. Rehinelere ait olmadığına karar verilen cenazeler saygın bir şekilde geri götürülüyor.”

Ordu sözcüsü, konuyla ilgili önemli bir istihbarat alındığı zaman nokta kurtarma operasyonları yapıldığını, cansız bedenler için de aynı uygulamanın geçerli olduğunu iddia etti.

İşgal sözcüsü, yıllardır süren abluka, haksız tutuklamalar ve cinayetler gibi Filistinlilere reva görülen zulme karşı başkaldırı olan eylem için, “Hamas’ın İsrailli erkekleri, kadınları, çocukları ve bebekleri kaçırma kararı olmasaydı, bu tip aramalara gerek kalmayacaktı” dedi.

İsrail, mezarları açtığını resmen kabul etti

İşgalcilerin Gazze’de mezarları açtığı sosyal medyada gündem olmuştu. Yapılan açıklamayla birlikte İsrail ordusu ilk kez mezarları açtığını resmen kabul etmiş oldu.

Uluslararası hukuka göre mezarlıklara yapılan saldırılar savaş suçu sayılıyor. İsrail, bugüne dek işlediği savaş suçlarının bedelini  ödemediği için bu suçu işlemekte sakınca görmüyor. 

İsrail, 7 Ekim’de Hamas’ın 253 kişiyi kaçırdığını açıklamıştı. Kaçırılanların 132 tanesinin halen Gazze’de olduğu, bunların 27’sinin de öldüğü sanılıyor.

Kaynak: Mira Haber, Independent 

Öncesi Müslümanlar harekete geçti: Darbecilere darbe!
Sonraki İtalya, Gazze’ye ‘barış gücü’ askeri göndermek istiyor

Bir Cevap Yazın