a-ran-saoeleymani-nin-intikama-dedi-hamas-reddetti-02

İran, ‘Süleymani’nin intikamı’ dedi, Hamas yalanladı!

Hamas, İran’ın, “Aksa Tufanı, Kasım Süleymani suikastının intikamıydı” açıklamasını reddetti

Hamas, İran Devrim Muhafızları Ordusu sözcüsünün, “7 Ekim’deki Aksa Tufanı’nın İranlı general Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğu” yönündeki açıklamasını reddetti.

Hamas’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama:

İran Devrim Muhafızları (DMO) Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif’in El Aksa Tufanı Operasyonu’nu ABD’nin DMO Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi öldürmesine verilen bir yanıt olarak nitelendirmesi kabul edilemez. Bu iddia, gerçeği yansıtmamaktadır.
 Filistin direnişinin tüm eylemlerinin siyonist işgale ve onun halkımıza ve kutsal mekanlarımıza karşı saldırılarına tepki olarak gerçekleştiğini bir kez daha vurguluyoruz.

İranlı komutanın açıklaması

Tutarsız açıklamalarıyla eleştirilen İranlı yetkililer, daha önce Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği “Aksa Tufanı” adlı operasyonuyla ilgilerinin olmadığını açıklamıştı.

Bu açıklamalara rağmen bugün Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Şerif, başkent Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, “Aksa Tufanı, Siyonistler ve ABD eliyle gerçekleşen Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biriydi ve bu intikamlar devam ediyor.” ifadelerini kullanmıştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020’de Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınında ABD saldırısında öldürülmüş, İranlı yetkililer, bu suikastın intikamını alacaklarını açıklamıştı.

İntikam sözlerine rağmen hiçbir adım atmayan İran, geçtiğimiz günlerde bir darbe daha yedi. 

Devrim Muhazıları’nın üst düzey isimlerinden ve Kasım Süleymani’nin yakın dostlarından Tuğgeneral Razi Musavi, Şam’da İsrail’in düzenlediği bir suikastle öldürüldü. 

a-ran-saoeleymani-nin-intikama-dedi-hamas-reddetti-01
Razi Musavi, Kasım Süleymani

İran, her zaman olduğu gibi bu suikastin de intikamını alacağına dair tehditler savurdu. 

Öncesi PKK vuruldu, sesi DEM partiden çıktı!
Sonraki Şok iddia: Eş-Şebab Türkiye’nin zırhlı araçları ile poz verdi!

Bir Cevap Yazın