images (4)

BMGK “Gazze’de ateşkes” gündemiyle toplanacak

BMGK, Çin’in başkanlığında Gazze’deki durumu tartışmak üzere toplanacak. Toplantıda, İsrail-Filistin çatışması ve insani krizin hafifletilmesi ele alınacak.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Çin’in dönem başkanlığında 29 Kasım’da Gazze’deki durumu ele almak üzere üst düzey bir toplantı yapacağını duyurdu. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, Dışişleri Bakanı Vang Yi’nin, İsrail-Filistin sorununun ele alınacağı toplantıya başkanlık etmek üzere New York’a gideceğini bildirdi.

Gazze’deki insani krize dikkat

Sözcü Vang, BMGK’nın dönem başkanı olarak, Gazze’deki insani krizin hafifletilmesi, ateşkesin sağlanması ve çatışmaların sona erdirilmesine yönelik adımlar atılmasını hedeflediklerini ifade etti. İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmaların büyük sivil can kayıplarına ve insani felakete yol açtığını belirten Vang, uluslararası toplumun Gazze’deki durumu kaygıyla izlediğini ve BM Güvenlik Konseyinin uluslararası barışı ve güvenliği koruma sorumluluğunu yerine getirmesini beklediğini vurguladı.

BMGK’nın çağrıları ve beklentiler

Vang ayrıca, BM Güvenlik Konseyinin 15 Kasım’da kabul ettiği 2712 sayılı kararın, çatışmalara insani ara verilmesi ve esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunduğunu ve bu kararın taraflar arasında ateşkesin teşvik edilmesi ve daha derin bir insani felaketin önlenmesi gerektiğini belirtti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir