4938603622195465119 121

“Bize Şeriat lazım” sözü Rusya’yı tedirgin etti: Çeçenlere gözaltılar!

Rus işgali altındaki Çeçenistan’ın Naurskaya rayonunda bir otobüs durağına yazılan “Bize Şeriat lazım” sloganı, güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle sonuçlandı

Geçtiğimiz günlerde Naurskaya bölgesindeki bir durağa, grafiti ile Rusça “Bize Şeriat lazım” yazıldı. Yerel kaynaklara göre, kısa ve tek cümlelik bu mesajın ardından bölgede anında geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

Slogan sonrası başlatıldığı belirtilen operasyonlarda, özellikle genç erkeklerin hedef alındığı belgelendi. Son günlerde onlarca kişinin gözaltına alındığı, bazı evlerde aramalar yapıldığı ve çok sayıda kişinin sorgulanmak üzere götürüldüğü bildiriliyor.

Bölgedeki tanıklara göre güvenlik güçleri, yazının sorumlularını bulma gerekçesiyle Naursky ilçesi genelinde kapsamlı taramalar gerçekleştirdi. Operasyonların sert uygulamalara sahne olduğu ve gözaltıların geniş bir çevreyi kapsadığı ifade ediliyor.

Hatırlanacağı üzere yaklaşık 2 yıl önce Putin’in Çeçenistan ziyareti sırasında civardaki bir tepeye aynı şekilde “Bize Şeriat lazım” yazan Kazbek İsrapilov adlı 25 yaşındaki Çeçen genç, o tarihten sonra kaçırıldı ve hakkında bir daha haber alınamadı. Son gözaltılar da İsrapilov’un ardından gelen sindirme politikasının bir parçası.

Şu ana kadar resmi makamlar gözaltı sayısına ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapmazken, yerel halk arasında tedirginliğin arttığı belirtiliyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın