image 2025 08 10 22 52 34

Yüzlerce Şii, “Erbain” yürüyüşü sırasında zehirlendi

Irak Sağlık Bakanlığı, Kerbela yakınlarında bir su arıtma tesisinde meydana gelen klor gazı sızıntısı sonucu 621 kişinin solunum sıkıntısı yaşadığını bildirdi

Olay, “Erbain Yürüyüşü” için Kerbela’ya yürüyen Şiilerin bulunduğu güzergâhta, Kerbela ile Necef arasındaki yolda gerçekleşti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, etkilenen kişilerin gerekli tıbbi müdahalenin ardından hastanelerden taburcu edildiği belirtildi.

Irak güvenlik güçleri, olayın cumartesiyi pazara bağlayan gece meydana geldiğini ve sızıntının su şebekesinden kaynaklandığını açıkladı. İlk değerlendirmelerde boğulma vakalarının “sınırlı” sayıda olduğu ifade edildi.

Kerbela, her yıl düzenlenen Erbain törenleri kapsamında Irak’ın çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından, özellikle İran’dan gelen milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Şehir, başkent Bağdat’ın yaklaşık 110 kilometre güneyinde yer alıyor.

Irak’ta ulaşım ve inşaat sektörlerindeki altyapı sorunları ile güvenlik standartlarının yetersizliği, zaman zaman kazalara yol açıyor. Temmuz ayında, ülkenin orta kesimindeki Kut kentinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında 60’tan fazla kişi hayatını kaybetmiş, bazıları dumandan etkilenerek yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın