Suriye yönetimi Maliye Bakanlığı, yaptığı açıklamayla, Süveyda’daki tüm kamu çalışanlarına maaş ödemeye devam edeceklerini duyurdu. Bakanlık, “Diğer vilayetlerde olduğu gibi Süveyda’daki maaşların da kesintisiz ödeneceğini” vurguladı.
Ancak bu açıklama, özellikle Suriye’nin güneyinde yaşanan İsrail destekli Dürzi isyanları ve beraberinde gelen korkunç katliamların ardından büyük tepki çekti. Zira söz konusu maaşlar, bölgede Şam ordusuna karşı savaşan, yüzlerce Arap ve Bedevi Müslümanı işkenceyle öldüren, bazılarını diri diri yakan, yüksek binalardan atan ve açıkça İsrail’le ittifak yapan Dürzi çetelerin eline geçecek.
Süveyda, Dürzilere altın tepside sunuldu
Süveyda’da aşiretlerin desteğiyle zafere ramak kalmışken kontrolü Dürzi çetelere bırakarak geri çekilen Şam yönetimi, sadece bölgeden askerini çekmekle kalmadı; aynı zamanda bölgenin yerlisi olan Arap halkını da tehcir etti.
İktidar, bu skandal adımla Süveyda’yı ve kontrolünü Şam yönetimini tanımayan, İsrail’e bağlılığını ilan eden hain Dürzilere altın tepside sundu ve bu da yetmezmiş gibi maaşlarını ödemeye devam edeceğini ilan etti.
Suriye’nin Müslüman Sünni halkı ise bu skandal kararı büyük bir öfkeyle karşıladı. Zira bu gelişme, Şam rejiminin gerçek niyetini bir kez daha ortaya koydu: Kendi askerini, kendi halkını vahşice katleden terör gruplarına ödül, Müslümanlara ise ihanet ve sürgün..

Suriye hükümetinin Maliye Bakanlığı olarak, diğer Suriye vilayetlerinde olduğu gibi, sevgili Süveyda Valiliği’nde de kamu sektöründe çalışan tüm kardeşlerimize maaş ve ücret ödemeye devam edeceğimizi teyit etmek isteriz.
Bu bağlamda, Süveyda’da maaş ve ücret almaya hak kazananlara maaş ve ücretlerin kesintisiz ödenmesini sağlamak için gerekli tüm önlemleri almaya hazırız. Ayrıca, Süveyda Valiliği’ne tahsis edilen mali ödeneklerin sürekli olarak sağlandığını teyit ediyoruz.
Kaynak; Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.