gazze açlık

Gazze halkı, yiyecek ararken Siyonist ölüm canavarına yem oluyor!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’de yiyecek ararken hedef alınan ve yaşamını yitiren sivillere ilişkin İsrail’i sert bir şekilde kınadı. Guterres’in sözcüsü Farhan Haq, “Bu durum kabul edilemez. Bağımsız soruşturma ve hesap verebilirlik şart,” ifadelerini kullandı.

Ancak İsrail’e yönelik bu uluslararası kınamalar ve çağrılar, bugüne kadar somut bir sonuç doğurmadı. İşgal altındaki Gazze’de sivillerin hedef alınması, BM’nin açıklamalarına rağmen sistematik olarak devam ediyor.

Sözcü Haq, İsrail’in işgalci güç olarak uluslararası hukuka göre sivillere yardım ulaştırmakla yükümlü olduğunu hatırlatarak, Gazze’ye derhal ve kesintisiz insani yardım girişine izin verilmesi ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Lafta Kınama, Fiiliyatta Cezasızlık

Ekim 2023’ten bu yana 55 binden fazla Filistinli İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybederken, İsrail bu ölümlere uluslararası kamuoyunun sadece “endişe” ile yaklaşmasına dayanarak politikalarını sürdürmekte kararlı görünüyor.

UCM tarafından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında savaş suçları gerekçesiyle tutuklama talebi çıkarılmış; İsrail aynı zamanda Lahey’de soykırım davasıyla da karşı karşıya kalmıştı. Ancak ne bu süreçler, ne de uluslararası diplomatik baskılar, İsrail’in saldırgan politikasını yavaşlatabildi.

Yaptırım Olmadan Vahşet Devam Ediyor

İsrail’in bu derece pervasız davranabilmesinin temelinde, kendisini bağlayıcı bir uluslararası yaptırımla karşı karşıya olmaması yatıyor. Kınamalar, soruşturma talepleri, hatta uluslararası mahkemelerde açılan davalar dahi Tel Aviv yönetimi üzerinde gerçek bir baskı yaratmıyor.

Bugüne kadar atılan adımların neredeyse tamamı, sembolik sınırları aşmazken, Filistin halkı sistematik bir yıkım, açlık ve kuşatma içinde yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail’in cezasızlıkla beslenen bu soykırım politikası, uluslararası hukukun ve insani değerlerin sadece kâğıt üzerinde kaldığını her seferinde insanlığın yüzüne bir Tokat gibi çarpıyor. 

Kaynak; Mira Haber 

Bir Cevap Yazın